tisdag 26 april 2016

Emma

Nu släpper vi Emma Fastesson Lindgrens nya skatepart, filmad och redigerad av Phil Evans. Ta en titt eller två!
Intervju: Emma

Emma Fastesson Lindgren är en tjej med många meriter. Hon började åka skateboard som 11-åring och hade vid det läget vunnit JSM i squash två gånger om. I tonåren när brädan tog över, vann hon stora tävlingar som Get Set Go! (Malmö) och Suck my trucks (Berlin). 16 år gammal rankades hon till åttonde bästa kvinnliga skateboardåkaren i världen. Idag studerar hon på Handelshögskolan i Stockholm. I samma veva fortsätter hon åka skateboard och vinner både tävlingar och utmärkelser. Hur Emmas framtidsdrömmar ser ut kan du få en glimt av i intervjun nedan.
Namn, ålder, från?
Emma Fastesson Lindgren, 20, Malmö.

Hur var det att spela in din part tillsammans med Phil?
Jag brukar vanligtvis stå bakom kameran då jag jobbar med film, därav är det trevligt att stå på andra sidan nån gång. Annars är Phil en väldigt duktig filmare, förmodligen en av de bästa på kontinenten så själva filmningen gick bra.

Var åker du helst skateboard och varför?
I Malmö, man ska cykla runt staden och i varje område finns ett skatespot- eller park. Annars är Skåne fett gött, skateparker i varenda håla, perfekt under sommaren.

Vad betyder skateboarding för dig?

Det är en trygghet att veta att det alltid finns ett redskap för att uttrycka sig själv, men även ett sätt att hitta nya vänner. Tänk dig att du flyttar till en ny stad, då kan du alltid skejta dig fram och hitta personer med samma, eller liknande intresse.

Hur tycker du skatescenen har förändrats sedan du började åka skateboard?
När jag började skejta fick jag veta av en av mina högstadielärare att jag inte var en "dam" om jag åkte skateboard. Jag skulle vilja säga att skatescenen samt samhället i stort, har blivit mycket mer välkomnande för tjejer som åker skateboard. Till exempel nu, framförallt i Malmö, så ser vi flera tävlingar där tjejer får lika mycket prispengar som killarna. Fortfarande finns det dock stora problem i form av att tjejer inte blir sponsrade lika lätt som killar, fast de ligger på liknande internationell standard.

Hur ser dina framtidsdrömmar ut?
Skaffa sommarjobb, överleva universitetet, våga delta i Vert Attack.

Emma screenshot. Foto: Phil Evans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar