fredag 1 januari 2010

TILLBAKABLICKAR 2009


Under 2009 åkte vi skateboard varje måndag på Bryggeriets tjejskate, vi publicerade filmer från diverse sessions, tryckte t-shirts och köpte in kompletta brädor för gratis utlåning på tjejskaten. 2009 var ett bra år för Tösabidarna! Här kommer några tillbakablickar...


Tösabidarna grundades på intiativ av Bryggeriet och Bryggeriets kvinnliga medlammar i februari månad. Detta för att tillsammans utveckla Bryggeriets verksamhet för tjejer som vill åka skateboard. Töserna själva enades om namnet och började planera inför det kommande året.


Sanna, Lina, Katti och Sara i Helsingborg under Öresund Rundt. Foto: Andrea Andersson Antunes

Några få veckor senare, det vill säga i mars åkte Tösabidarna Öresund Rundt.


Första helgen i maj ägde Tösabidarna Weekend rum. En helg som innehöll skateboardåkning på Bryggeriet, Stapelbäddsparken och Sibbarp Skatepark och avslutads med årets första Grill Chill.


På nästkommande Grill Chill hade Tösabidarna insamling till en ny bowl på Stapelbäddsparken.

Malmö Ultra Bowl i juli arrangerade Bryggeriet och Tösabidarna en minirampstävling för tjejer. Förutom från Sverige kom tjejerna från Danmark, Norge, England och Kanada. Tösabiden Emma Lindgren placerade sig på andra plats.

I augusti hade Tösabidarna demo och prova-på-skate för de som ville på Malmöfestivalen.


My Magnusson med en bs disaster under Tösabidarnas demo på Malmöfestivalen. Foto: Andrea Andersson Antunes

Bryggeriet GirlSkateCamp hölls för tredje året i rad under allahelgonahelgen. Tösabidarna var värdar och bjöd på allt man kan tänkas önska sig under ett camp.

Årets sista tjejskate avslutades med ordentlig Hjulavslutning. Det blev filmvisning, best trick, tipsrunda, julfika och stickersregn.

Med bara några få dagar kvar på året skaffade vi oss en egen sida för att man enkelt ska kunna få reda på vad som händer och vad vi sysslar med. Som du redan vet är adressen tosabidarna.blogspot.com


Hjulavslutning 2009. Foto: Felix Söderberg

Som om inte allt detta vore nog så har det gått extra bra för några av Tösabidarna. Emma Lindgren fick No Limits pris på Svenska Skateboardgalan för årets kvinnliga prestation. Sarah Meurle placerade sig 9:a i världen, 6:a i Europa och fick egna pro models på Bellows. My Magnusson spelade in filmen Skills, där hon har den kvinnliga huvudrollen (mer om detta inom kort).


Tack för ett lyckat 2009, nu blickar vi framåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar