fredag 28 maj 2010

GET SET GO!


I sommar kommer den antagligen coolaste tävlingen någonsin att äga rum i Malmö. Det kommer nämligen bli en internationell skateboardtävling för tjejer på Stapelbäddsparkens streetplaza, Get Set Go! Tjejer från Sverige, Danmark, England och Kanada är redan anmälda och fler nationaliteter väntas komma.

Get Set Go! är en av höjdpunkterna under avslutningen för Betongcupen, Ultra Bowl ll. Representanter från No Limit (SWE), Skirtboarders (CAN) och Skate Like a Girl (USA) kommer vara på plats och som om inte det vore nog är det avslutning för Crossing Boarders Tour! Dessutom äger Malmöfestivalen rum samma helg, plus massa annat smarrigt. Det kommer utan tvekan bli en oförglömlig helg!

Boka alltså in din resa till Malmö den 21-22 augusti redan idag! Anmäl dig till Get Set Go! genom att maila mig på andrea@bryggeriet.org

För mer info om Betongcupen, besök betongcupen.se

NACKA BOWLBASH

Betongcupen rullar vidare till Nacka Bowlbash nästa lördag 5/6. Det blir tävling i Nackas treklöverpool och Tricks for cash i vanlig ordning. No Limit och några tösabidar ska dit och för er som är sugna på att följa med på resan, så arrangerar Bryggeriet busstur från Malmö till storstaden för ynka 500 spänn. Sätena i bussen är begränsade, så boka din plats innan det är för sent! Ytterligare information om resan finns här!

torsdag 27 maj 2010

NO LIMIT PÅ BETONGCUPEN


Som ni antagligen redan vet var No Limit på plats under Betongcupens första stopp, Malmö D.I.Y på Sibbarp Skatepark. Detta i form av en superfin utställning som tösabiden Sanna Young har skapat.


Nästa helg, d.v.s. den 5 juni, följer No Limit-utställningen med Betongcupen till Nacka Bowlbash - missa inte det!


För mer bild och text från No Limits medverkan på Malmö D.I.Y, besök nolimitskate.se!

onsdag 26 maj 2010

Audition till Boarderline




På DIY Sibbarp kom jag i kontakt med en kille som hette Jens som höll på med projektet Boarderline.
De söker tjejer som skatar för att vara med i projektet där man experimenterar med att blanda skate och dans i en slags föreställning. Om någon är intresserad så är det audition på lördag.
Låter som ett intressant projekt och en rolig erfarenhet!

EMMA PÅ MALMÖ D.I.Y

Foto: Ramin Golmohammadi

Emma Lindgren deltog som enda tjej på Betongcupens första tävling, Malmö D.I.Y, på Sibbarp Skatepark och slutade bland 42 tävlande på 14:e-plats. Vidare resultat och rapport hittar ni på bryggeriet.org.

Kolla även in filmen som avspeglar D.I.Y-helgen i Malmö, producerad av Betongbella.

Betongcupen Malmö DIY - The Movie from Bryggeriet Skatepark on Vimeo.



Nästa tävling i Betongcupen äger rum i Stockholm den 5 juni i form av Nacka Bowlbash. Bryggeriet arrangerar bussresa till Nacka från Malmö, mer om det här!

tisdag 25 maj 2010

TÖSABIDARNA PÅ SPEKTAKELKLUBBEN














En spektakulär kväll på King Flippaz Paradize.
Tack till samtliga som dök upp!

URBLOVE SKATE GAME

Jasmine Persson, Sanna Young och Anna Smideman får första uppdraget. Foto: Ozma Speldesign

Urblove Skate Game var nästa höjdpunkt under årets Tösabidarna Weekend. Det är ett lagspel som Tösabidarna har utvecklat tillsammans med Ozma Speldesign.

Spelet går ut på att man får ett SMS med instruktioner om att ta sig till en specifik plats. Väl på plats får man ett nytt SMS, där man ska svara på en gåta och genomföra ett uppdrag. Uppdraget kan vara allt från att filma en line, till att köra game of s.k.a.t.e. Sen får man en ny plats att ta sig till, med en ny fråga och ett nytt uppdrag. Så fortsätter spelet tills man har kommit till mål.

Anna Smideman söker svar på platsgåtan vid TBS. Foto: Ozma Speldesign

Vi startade spelet på Värnhemstorget och slutade på Bryggeriet. Där i mellan, beroende på vilket spel man fick, tog man sig till bl.a. Steppen, TBS, Bulorna och Babsan. När deltagarna kom i mål på Bryggeriet hade Sweet Skateboards sett till att alla fick finfina priser med sig hem.

Tösabidarna i mål med nya prylar från Sweet. Foto: Andrea Andersson Antunes

De som ville fick stanna kvar ett tag och skejta på Bryggeriet, innan det var dags att bege sig hemåt och göra sig i ordning för kvällens Spektakelklubb...

Se även Anna Smidemans story om Tösabidarna Weekend på No Limits blogg!

fredag 21 maj 2010

TÖSABIDARNA SPRING JAM

Sarah Meurle, fs ollie. Foto: Maja Sitarz

Det har gått en vecka sedan Tösabidarna Weekend ägde rum. Först ut under vår weekend var Tösabidarna Spring Jam på Östra Torn i Lund. Tävlingen hade tre klasser (street nybörjare, street avancerade, samt bowl) och samtliga kördes i jamformat. Totalt deltog 14 tösabidar från Malmö-Lund-området i tävlingen, plus Anna Smideman som hade tagit sig ner till Skåne hela vägen från Stockholm. Tjejerna rippade hela dagen och det var kul att se att det finns så många duktiga tjejer i Skåne!

Emma Lindgren i Lundabowlen. Foto: Anna Smideman

RESULTAT

Street nybörjare:

1. Dania Salih
2. Louise Linne
3. Filippa Strömbäck

Street avancerad:
1. Sarah Meurle
2. Emma Lindgren
3. Susannah Young

Bowl:
1. Emma Lindgren
2. Sarah Meurle
3. My Magnusson

Best Trick:
Sarah Meurle, kickflip bs 50-50

Best Slam:
Sandra Olsson


Anna Holmgren var på plats och filmade hela dagen. Se resultatet nedan.

Tösabidarna Spring Jam from No Limit on Vimeo.



Tack till Susannah Young, Lina Nordlander, Olof Thalberg Adegran, domarna, deltagarna, åskådarna, samt till Streetlab, Sweet Skateboards, Riverfarm, Servant, Labour Skate Co, No Limit, Stapelbäddsparken och Bryggeriet för en lyckad tillställning!

torsdag 20 maj 2010

FÖLJ MED NO LIMIT TILL KANADA

Missa inte denna ypperliga chans att få följa med No Limit till Kanada i sommar. Vi är redan fyra tösabidar som har bokat biljetterna dit den 5 juli. Tillsammans åker vi med tjejer från olika delar av landet för att möta upp med Skirtboarders i Kanada. Det kommer bli en fantastisk upplevelse! Kontakta Ida Östensson om du är intresserad.

onsdag 19 maj 2010

SLASH TEVE

Untitled from Slash Chefen on Vimeo.

Senaste Slash Teve är här med fokus på Malmö D.I.Y, som utspelade sig på Sibbarp Skatepark i söndags. Check it out!

tisdag 18 maj 2010

DIY & EMMA

Tösabiden Emma körde hårt i helgen på DIY, här kommer ett klipp av Skånska Dagbladet med bl.a. en intervju med Emma där hon representerar stenhårt! Go Emma!

Tjejskate Lund

Tjallo Allihopa!

Vill meddela att sista tjejskaten i Lund kommer vara på nu på Lördag den 22/5 istället för söndag.
Hoppas ni kommer, det kommer bli fett!
Dom ska stänga ÖT-hallen inför sommaren på måndag, så kom och skata den för sista gången.

ÖXNERED, VÄNERSBORG, TROLLHÄTTAN

Öxnered, Vänersborg, Trollhättan from No Limit on Vimeo.

I väntan på sammanställning från Tösabidarnas gångna weekend får ni ta del av en film från förrförra helgen. Då var Emma Lindgren, Sarah Meurle och jag själv, tillsammans med vänner från bl.a. Stockholm och Göteborg, på plats i Sveriges västligare delar för att se vad Junkyard Skate Olympix hade att bjuda på.

måndag 17 maj 2010

FANTASTISK WEEKEND

Tösabidarna Weekend, med allt vad det innebar, är över för denna gång. Det blev en fantastisk helg trots halvkasst väder. Vi återkommer med bild och film inom kort. Stort tack till alla tösabidar för den grymma helgen!

tisdag 11 maj 2010

MALMÖ D.I.Y PÅ LÖRDAG!


Malmö DIY trailer from Bryggeriet Skatepark on Vimeo.


Tösabidarna och No Limit kommer vara på plats på Sibbarp Skatepark hela dagen. No Limit kommer ha en utställning som visar på kvinnlig skateboardåkning i ett av tälten på området och för de som vill testa på att åka skateboard kommer det finnas brädor och skydd till utlåning.

För fullständig information om Malmö D.I.Y och Betongcupen, se bryggeriet.org

måndag 10 maj 2010

EMMA I TROLLHÄTTAN

Emma Lindgren med en bs smith. Foto: Andrea Andersson Antunes

Under helgen som gick var representanter från både Tösabidarna och No Limit på plats i Arena Vänersborg där Junkyard Skate Olympix utspelade sig. Inom kort kommer en film från resan på vår sida. På bilden ovan ser ni Emma Lindgren rippa minirampen i Trollhättan.

söndag 9 maj 2010

Tösabidarna Spring Jam

Hej!
Nästa vecka är det dags för Tösabidarna Spring Jam!
Hoppas ni är laddade, det kommer bli en riktigt rolig dag!
Finfina priser för er som tävlar och sjysst häng för alla andra.
Det är inte för sent att anmäla sig på: tosabidarnalund@hotmail.com

fredag 7 maj 2010

SPEKTAKELKLUBBEN

King Flippaz Paradize presenterar
SPEKTAKELKLUBBEN

Tösabidarna Weekend Party - skön blandning musik, coola flipperspel, två biljardbord, billig öl och schysst häng!


Fredag 14 maj kl. 21-01

18+ Gratis inträde!

Sarah Meurle & AAA spelar skivor

Rex källare, Nobelvägen 107

Vi ses där!

onsdag 5 maj 2010

URBLOVE SKATE GAME 14/5

Glöm inte att anmäla er till Urblove Skate Game, som vi kommer köra nästa fredag! Maila mig om ni har några frågor: andrea@bryggeriet.org